Nursary Budapest Kinderkrippe Kindergarten Budapest
  • (+36) 30 95 88 629

Tárgyi feltételek

A Habakukk Alapítványi Bölcsőde-Óvoda két helyszínen működik a II. kerületben, a Millenáris Park közvetlen közelében a Marczibányi téren és a  térre vezető Felvinci utcában, gondozott, szép környezetben, jó levegőn.

A Marczibányi téren egy műemlék jellegű villaépület alsó szintjén, 280 m2 alapterületen működnek bölcsődés, valamint óvodás kiscsoportjaink.

Az épületrész közel 50 éve gyermekintézményként üzemel, korábban is bölcsőde volt. Az épületet nagyméretű, a gyermekek számára kialakított kert veszi körül szabadtéri játékokkal.

A Felvinci utcában lévő épületünk egy 3 szintes, kertes, önálló ház, melyet Alapítványunk 2002 nyarán épített át óvodai célokra.  Ebben az épületben működnek óvodás csoportjaink. Az épületben a 6 csoportszoba mellett, rajzterem kerámia égető kemencével, tankonyhával, bordásfallal, mászófallal, sokféle mozgást segítő eszközzel felszerelt gimnasztika terem, valamint ebédlő is található. Az épületet vadregényes kert veszi körül hintákkal, csúszdákkal, mászókákkal, homokozókkal. A játszóudvar nagy részét gumitégla borítja.

Mindkét épületben korszerű játszóteret alakítottunk ki. A  játszóeszközök Ausztriából és Franciaországból származnak és megfelelnek az Európai Únió szigorú biztonsági előírásainak.

A gyermekek nevelését, gondozását színvonalas tárgyi feltételek mellett, esztétikus, igényes, ingergazdag környezetben valósítjuk meg. Arra törekszünk, hogy a gyerekeket természetes anyagokból készült, jó minőségő, igényes  berendezés, játékok, eszközök vegyék körül.

Nagyon fontos feladatunknak tekintjük a hozzánk járó gyermekek anyanyelvi nevelését, a mesék, a versek, a könyvek megszerettetését. Ezért hoztuk létre óvodásaink számára a Habakukk Gyermekkönyvtárat, egyrészt helyben “olvasásra”, másrészt kölcsönzésre. A könyvtár, amely 2003. április közepén nyílt meg Felvinci úti épületünkben, jelenleg 550 kötetből áll.

Gondot fordítunk a változatos étrendre. A gyerekek a korszerű táplálkozási elvárásoknak megfelelő, ízletes ételeket kapnak naponta 4 alkalommal. Mindkét épületünkben melegítőkonyha üzemel, a HONETT Kft. szállítja az ételeket.

Kirándulni, múzeumba, bábszínházba Mercedes Sprinter típusú óvodabuszunkkal visszük a gyerekeket. A busz a legkorszerűbb biztonsági berendezésekkel van ellátva (ABS, minden ülésen biztonsági öv, légzsákok), emellett állófűtéssel és klímaberendezéssel rendelkezik.