Nursary Budapest Kinderkrippe Kindergarten Budapest
  • (+36) 30 95 88 629

Fejlesztőház

A HABAKUKK Fejlesztőházban  három éves kortól iskolába lépésig fogadjuk az óvodánkba járó gyermekeket. A foglalkozásokat nagy tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok vezetik, és az egyedi probléma jellegének megfelelően egyéni vagy kiscsoportos terápia keretében fejlesztik a gyerekeket.

Foglalkozások, terápiák

Gyógypedagógusaink

  • Somló Zita
  • Czakó Judit

Helyszín

A fejlesztő terápiák Marczibányi téri vagy Felvinci úti óvodaépületünkben folynak. Felvinci úti óvodaépületünk tornatermében a mozgásos foglalkozásokhozspeciális fejlesztőeszközöket szereltünk fel. Gyógypedagógusaink az “okosító tornát”, azaz az Ayres terápiát, valamint a TSMT , azaz a tervezett szenzomotoros tréninget alkalmazzák munkájuk során.

Felmérés

Az egyéni vagy csoportos foglalkozások alapja az előzetes, részletes felmérés, amely a szükséges fejlesztés irányát meghatározza. Fontosnak tartjuk a korai szintfelmérést, különösen akkor, ha a környezet jelzi, vagy a szülőben kétely merül fel, hogy a gyerek valamilyen területen elmarad, eltér társaitól. Minél hamarabb kérik a szülők szakember segítségét, azzal nagyon sokat tesznek a gyerek kiegyensúlyozott testi, lelki, szellemi fejlődésének érdekében.

Amennyiben apró jelek nyugtalanítják Önöket, vagy bizonytalanok gyermekük harmónikus fejlődésében kérhetik az alaposabb vizsgálatot akkor is, ha az egyénre szabott fejlesztést majd máshol folytatják. A felmérés kideríti a gyermek viselkedése tüneteinek okát, Önök szakszerű tanácsot kapnak, és megbeszélik a legjobb megoldást. Forduljanak hozzánk bizalommal!