Nursary Budapest Kinderkrippe Kindergarten Budapest
  • (+36) 30 95 88 629

Óvodások részképesség fejlesztése

3-6 éves gyerekek számára ajánlott program, abban az esetben, ha a felmérés során bármilyen részképesség területen zavart, elmaradást látunk. A foglalkozás 45 perces, egyéni vagy csoportos formában vehető igénybe.

A Sindelar program alapján állítunk össze játékos feladatokat, melyek az elmaradást mutató funkció fejlődését célozza. Az eredményesség szempontjából a gyakorlás rendszeres kell, hogy legyen, így a gyerekek minden órán házi feladatot kapnak. Minden esetben félévente kontroll vizsgálatot tartunk. A probléma súlyosságától függően 1-3 év a terápia várható időtartama.

Kifejezetten ajánlott a program, ha az óvónők a gyermeket a többiekhez képest alulteljesítőbbnek ítélik, ha figyelmetlen, szétszórt, ha a legkisebb inger is kizökkenti a feladatvégzés menetéből ha nem emlékszik bizonyos dolgokra ha nem szívesen kirakózik, nem szeret építkezni ha nehezen megy neki a verstanulás ha baj van a beszédértésével ha saját testén rosszul tájékozódik ha nem használja, vagy nem jól használja a viszonyszavakat (alatt-fölött, mellett, előtt…)

Foglalkozások, terápiák